Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک»، کمتر شهروندی را می توان در جامعه یافت که برای خود یا یکی از نزدیکانش اقدام به خرید دارو کرده باشد و در این مسیر دچار مشکلاتی مثل مراجعه چندباره به داروخانه ها و مراکز درمانی نکرده باشد؛ مسئله مهمی که در سایه نبود نرم افزار و سامانه های مرتبط اجتناب ناپذیر بود و وقت، انرژی و هزینه سنگینی را به شهروندان تحمیل می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا و به مدد راه اندازی یک نرم افزار جدید در حوزه جستجوی دارو که دواجو نام دارد، این امیدواری وجود دارد که رفته رفته و با فراگیر شدن آن، گرفتاری بیماران و نیز نزدیکان آنها برای یافتن دارو کاهش یافته و به حداقل برسد.

این را از آنجایی می گوییم که اخیراً و به همت شرکت آبادیس سلامت آن هم با بیش از هفده سال فعالیت رسمی در حوزه سیستم های پزشکی، داروخانه ای و بیمارستانی، سامانه ای هوشمند و برخط تحت عنوان دواجو راه اندازی و پیاده سازی شده که هدف نهایی آن تسهیل ارتباط میان افراد و داروخانه هاست.

شرکتی که با بهره گیری از ظرفیت های دانش بنیان بومی و تیمی متشکل از اعضای هیات علمی برجسته و نخبگان دانشگاهی در حوزه آمار، مدیریت اطلاعات سلامت و هوش مصنوعی آغاز بکار کرده و هم اکنون حرکت خود را همگام با بازارهای جهانی در فناوری های لبه دانش ادامه می دهد.

این شرکت در سال ۱۳۹۷ و مقارن با تحریم های ظالمانه در حوزه دارو، و با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری در در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و سیاستهای کلی سلامت که فرمودند: کاری کنیم بیمار، جز درد بیماری رنج دیگری نداشته باشد اقدام به پیاده سازی و اجرای نسخه اول از سامانه هوشمند خود یعنی سامانه و نرم افزار دواجو کرده است.

سامانه ای برخط که هم اکنون و پس از سه سال اجرای پایلوت در استان خراسان رضوی، بالغ بر یک صد هزار نفر مشترک دارد که در بیش از ۴۰۰ مرکز درمانی و در شش شهر کشور از خدمات آن استفاده می شود.

همانطور که اشاره شد، سامانه دواجو در پی آن است تا به صورت برخط میان شهروندان نیازمند دارو و داروخانه ها اتصال امن، سریع و آسان ایجاد کند و ضمن کاهش مراجعات غیرضرور و انتظارهای طولانی در کوتاه ترین زمان ممکن داروخانه ای که اقلام شما را موجود دارد به شما معرفی نماید.

جالب اینکه با شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور لزوم استفاده از این سامانه به شدت گسترش یافت و تیم مدیریتی دواجو به منظور کمک و حمایت از همه بیماران به ویژه جانبازان و بیماران با بیماریهای نادر و خاص ارائه خدمات ویژه به این اقشار را آغاز کرد.

توافقات لازم میان داروخانه های سطح کشور و انجمن محترم داروسازان با مدیران و طراحان سامانه هوشمند دواجو انجام شد تا این خدمت به صورت گسترده و قانون محور برای اولین بار در استان خراسان رضوی به صورت فراگیر اجرایی شود.

همچنین این انتظار وجود دارد که این شرکت با استفاده از ظرفیت دانش استانی و کمک متخصصین حوزه داروسازی با یاری خداوند تا پایان ماه جاری این سامانه مورد اشاره را برای اجرا در استان های باقیمانده از کشور ارائه کند.

سامانه هوشمند دواجو چگونه کار می کند؟

توضیح بیشتر در مورد سامانه هوشمند دواجو اینکه این سامانه تنها سرویس جستجوی برخط دارو در ایران است که درخواست کاربرش را به داروخانه های اطراف (بر اساس نزدیکی و یا نام داروخانه مورد علاقه خود) ارسال می کند، داروخانه ها بر اساس اطلاعات نسخه و مدارک لازم و قانونی مورد نیاز که از بیمار دریافت می کنند، نسبت به اخذ تاییدیه های اینترنتی و یا تاییدیه های بیمه های خاص (در صورت امکان قبل از مراجعه) اقدام می کنند و کاربر پس از تایید داروخانه ای که اقلام را موجود داشته است با در دست داشتن مدارک قانونی برای دریافت دارو مراجعه می کند.

همچنین در این فرایند هیچگونه دلیوری و ارسال دارو در سیستم وجود ندارد و بیمار برای دریافت دارو پس از رویت مسئول فنی در محل داروخانه داروی خود را دریافت خواهد کرد.

به بیان ساده تر دواجو سامانه هوشمندی است که قبل از مراجعه به داروخانه از موجود بودن اقلام دارویی و یا نسخه آرایشی، بهداشتی و یا کالای دامپزشکی خود به شهروندان اطمینان می دهد و نیاز به مراجعه به داروخانه ها را به صورت پی در پی حذف می کند.

چگونه می توان از سامانه دواجو استفاده کرد؟

نرم افزار دواجو قابلیت نصب در کلیه سیستم های عامل و کلیه ی گوشی های موبایل و تبلت های هوشمند را دارد و کاربران می توانند به راحتی با یک شماره همراه و وارد کردن نام و نام خانوادگی در این اپلیکیشن عضو شده و از مزایای آن به صورت صد در صد رایگان بهره مند شوند.

شهروندان می توانند برای دانلود و نصب مستقیم این نرم افزار با جستجو در اینترنت،‌ یا کافه بازار، گوگل پلی،‌ مایکت و دیگر بازارهای معتبر اپلیکیشن مراجعه کرده و یا برای استفاده از این سامانه در سیستم های ویندوزی به نسخه تحت وب به آدرس app.davajoo.org مراجعه کنند.

پس از نصب نرم افزار در ســامانه دواجو ســه روش برای استعلام موجودی داروخانه هــا وجــود دارد؛ روش اول عکــس گرفتن از نســخه کاغذی و بارگذاری آن در اپلیکیشــن دواجو اســت. روش دیگــر ورود دلخواه اقــلام دارویی برای ثبت داروها و روش ســوم که اخیراً امکانپذیر شــده، ارسال نســخه الکترونیک است که از طریق ثبت کدملی و انتخاب نوع بیمه درمانی صورت می گیرد.

دواجو چه خدماتی در اختیار شهروندان قرار می دهد؟

با استفلاده از نرم افزار دواجو شهروندان می توانند به صورت رایگان داروها و یا اقلام مورد نیاز خود را در داروخانه های اطراف محل سکونت خود مورد جستجو قرار دهند و یا تصویر نسخه ای که پزشک تجویز کرده را بارگذاری کرده و با دانستن و علم به اینکه این دارو در کدام داروخانه موجود است، آن دارو را از محل داروخانه تحویل بگیرند. امروزه با استفاده از دواجو، دیگر کاربران به خصوص بیماران خاص برای یافتن داروهای خود به ویژه داروهای کمیاب شان دغدغه خاصی ندارند و هم اکنون روزانه بیش از ۱۰ هزار نسخه در این سامانه به سرانجام نهایی خود می رسد که امید می رود در آینده شتاب بیشتری بگیرد.

وضعیت نسخه الکترونیک در این سامانه چگونه است؟

با عنایت به دقت به عمل آمده در طراحی این سامانه به منظور کمک به گسترش نسخه الکترونیک هم اکنون سامانه هوشمند دواجو امکان ارسال نسخه الکترونیک را فراهم کرده و کاربران با ارسال کد ملی و تاریخ مراجعه به پزشک نسخه خود را بر اساس آنچه در بخش قبل ذکر شد به داروخانه ها ارسال کرده و بیمار به داروخانه ای که آن نسخه را موجود داشته باشد و اعلام کند، برای دریافت داروی خود مراجعه خواهد کرد.

بجز دارو چه کالاهایی توسط دواجو پشتیبانی می شود؟

سامانه هوشمند دواجو علاوه بر امکان ارسال نسخه به داروخانه با گسترش شیوع کرونا امکان بهره مندی از ارسال اقلام آرایشی بهداشتی را نیز فراهم کرده است و کاربران می توانند درخواست های خود را از طریق این سامانه ثبت کنند.

همچنین همانطور که در بخش قبل گفته شد به منظور جلوگیری از ازدحام و تجمع در داروخانه ها و احتمال شیوع کرونا با اضافه شدن امکان ارسال نسخ دامپزشکی نیز در سامانه دواجو وجود دارد و این دسته از نسخ نیز هم اکنون در دواجو سرویس داده می شوند.

مزایای سامانه دواجو چست؟

مستند به توضیحاتی که مورد اشاره قرار گرفت و نیز تجربه های ناخوشایندی که تقریباً همگان در فرایند تهیه دارو داشته ایم، به نظر استفاده از سامانه هوشمند دواجو برای کاربرانی که نیازمند جستجو برای یافتن دارو هستند، امری ضروری است.

از جمله مزایا و محاسن این سامانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جلوگیری از ازدحام بیماران و کاربران در داروخانه ها و جلوگیری از انتقال بیماری خصوصا در شرایط کرونا (بهبود عملکرد داروخانه به بیش از ۳.۵ برابر طبق تحلیلهای آماری) کاهش نیاز به مراجعات داروخانه های مختلف، به خصوص برای سالمندان، بیماران دیابتی و خانواده های آنان استعلام برخط اقلام مورد نظر و کاهش تردد و ترافیک شهری و به تبع آن آلودگی هوا و حفظ محیط زیست تسهیل روند و پروسه یافتن دارو به خصوص برای بیماران شیمی درمانی، جانبازان و خانواده های محترم آنان مدیریت زمان و هزینه و صرفه جویی در مصرف سوخت با مراجعه مستقیم به داروخانه هدف توزیع تراکم داروخانه ها بر اساس موقعیت جغرافیایی و جلوگیری از ازدحام بی مورد

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول حمله سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن کارت اعتباری یارانه شرکت آبادیس ربیع الاول حمله سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن کارت اعتباری یارانه داروخانه ها داروخانه ای یافتن دارو نرم افزار هم اکنون بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۸۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست

آفتاب‌‌نیوز :

«علی جعفریان» رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهمی در حوزه پزشکی است، گفت: به دلیل تحریم‌ها و همچنین از نظر تامین منابع مالی مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. هر چند وقت، یک یا چند دارو کمیاب می‌شود؛ حتی داروی ایرانی که قبلا در کشور تولید می‌شد، اکنون به دلیل نبود مواد اولیه با مشکل تولید مواجه شده است. یکی از دارو‌های مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجودی نداشتیم و این مسئله به قیمت جان بیمار تمام می‌شود، چون اگر یک بیمار کبدی مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، خطر مرگ خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد، گفت: داروی دیگر بازیلیکسیمب است که در بیماران پیوند کبد که نارسایی کلیه دارند کاربرد دارد. در راستای تامین این داروی مهم بار‌ها با سازمان دارو و غذا مکاتبه شده، اما متاسفانه هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم، این در حالی است که مسئولان این موضوع حیاتی که با جان انسان‌ها گره خورده است را باید مهم قلمداد کنند و در اولویت بگذارند.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی افزود: متاسفانه ده سال است که نتوانستیم این دارو را در ایران تهیه کنیم و همیشه هم بهانه‌ای وجود دارد. این دارو با فناوری بالا تولید می‌شود و شاید تولید داخلی آن در ایران صرفه اقتصادی ندارد، چون حجم بالایی در کشور نیاز نداریم. گاهی اوقات متعاقب پیوند کبد به دلیل مصرف دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی، کلیه‌ها نارسا می‌شود و کار به دیالیز و حتی مرگ می‌انجامد و اگر این دارو قبل از پیوند مصرف شود جلوی مرگ را خواهد گرفت.

جعفریان درباره امکان تهیه دارو از کشور‌های همسایه گفت: زمانی که انسان‌ها، جان عزیزان خود را در خطر ببینند، با جان و دل برای درمان او دست به تلاش می‌زنند و گاهی داروی مورد نیاز را از کشور‌های همسایه با هزینه گزاف تهیه می‌کنند، به طور نمونه بیماری بوده است که خانواده او توانستند، این دارو را از کشور ترکیه با قیمت ۶۰ میلیون تومان تهیه کند. در اینجا موضوعی که مطرح می‌شود، این است که همه‌ی بیماران از شرایط یکسانی برخوردار نیستند و توانایی مالی کافی برای خرید این دارو را از کشور‌های دیگر ندارند، در این شرایط جان بیمار به خطر می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: اگر تجهیزات پزشکی مورد استفاده، خراب شود، الان من نمی‌دانم می‌توانیم مجدد تعمیر یا جایگزین آن را خریداری کنیم! یک دستگاه "اکارتور" داریم که برای باز کردن قفسه سینه جهت انجام پیوند کاربرد دارد و چندین سال پیش با قیمت یکصد بیست هزار دلار برای بیمارستان خریداری کردیم. این وسیله تا پنج سال پیش با همین قیمت در ایران موجود بود، ولی الان هرچه پیگیر آن هستیم پیدا نمی‌شود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی ادامه داد: اگر دستگاه "ام. آر. آی" بیمارستان خراب شود با این تعرفه‌ها و مبالغ دریافتی، امکان تعمیر دشوار و خرید مجدد یا جایگزینی مقدور نخواهد بود. این دستگاه بعد از پنج شش سال استفاده، خراب خواهد شد و باید جایگزین شود؛ سوال من این است آیا در هنگام تعیین تعرفه‌ها چنین نکته‌ای مورد توجه قرار گرفته است؟ بی شک این تعرفه‌ها پوشش نمی‌دهد.

زمان انتظار برای پیوند کبد ۳ تا ۶ ماه است

جعفریان درباره صف انتظار پیوند کبد و در پاسخ به این سوال که آیا در این خصوص اولویت بندی وجود دارد؟ گفت: در حال حاضر، زمان انتظار برای پیوند کبد ۳ تا ۶ ماه است و بیمارانی که شرایط جسمی بدتری دارند، در اولویت عمل جراحی پیوند هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است. رژیم غذایی ناسالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا می‌برد که عارضه بسیار خطرناکی است و البته روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

وی تصریح کرد: کبد عضو مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود، اما فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم‌های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می‌شود.

آیا امکان پیوند کبد از دهنده زنده وجود دارد؟

جعفریان در خصوص پیوند کبد از دهنده زنده گفت: امکان چنین پیوندی برای کودکان وجود دارد و اغلب از والدین کبد دریافت می‌کنند، اما برای افراد بزرگسال نیازمند پیوند عموما از دهنده مرگ مغزی استفاده می‌شود.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سن بیماران درگیر کبد چرب گفت: شاخص سن در درگیری این بیماری مطرح نیست، چرا که عامل اصلی در بیماری کبد چرب به تغذیه نادرست و نداشتن فعالیت فیزیکی برمی‌گردد.

وی با اشاره به مهم‌ترین دلایل ابتلا به بیماری کبد گفت: مهم‌ترین دلیل که بیماران کبد پیش از دچار شدن و رسیدن به این مرحله بحرانی اگر با آن آشنا بودند حتما دچار این بیماری سخت نمی‌شدند. از دلایل مهم که می‌توان گفت تغذیه ناسالم و رژیم‌های نادرست است. کبد چرب انتهای مسیر چاقی است و احتمال این بیماری در افراد چاق و مبتلا به دیابت بیشتر خواهد بود.

فقدان انگیزه برای گرایش به رشته‌های پزشکی

وی در ادامه با اشاره به فقدان انگیزه برای گرایش به رشته‌های پزشکی گفت: رشته‌های رزیدنتی چرا باید ظرفیت خالی داشته باشند؛ یک زمانی رقابت‌ها فوق العاده سخت و دشوار بود، ولی الان برخی رشته‌ها فاقد متقاضی است! تخصص‌های اطفال، طب داخلی، طب اورژانس و بیهوشی در بعضی سال‌های اخیر اصلا متقاضی نداشته است. وقتی طب اورژانس متقاضی ندارد در اصل آینده این رشته تعطیل است و افزایش ظرفیت پذیرش معنایی ندارد. در رشته‌های جراحی عمومی، نورولوژی (مغز و اعصاب)، کاردیولوژی (قلب و عروق) که از رشته‌های پر طرفدار است، امسال ظرفیت خالی داشتیم و متقاضی وجود نداشت.

او تاکید کرد: چالش جذب نیروی انسانی است و با این نسل جدیدی که داریم چالش‌ها عمیق‌تر خواهد شد. الان فلوشیپ جراحی عروق در دانشگاه‌های کشور با ظرفیت خالی روبرو شده و تمایلی به تحصیل در این رشته وجود ندارد! یعنی کشور به جراح عروق احتیاج ندارد؟ این رشته پر دردسر و پر زحمت با اورژانس زیاد، ولی با درآمد پایین است، چرا و با چه انگیزه یک پزشک باید به این رشته ورود کند، بجای آن با مدرک پزشکی عمومی خود به جراحی و مداخلات زیبایی گرایش پیدا می‌کند، چون بدون دغدغه و دردسر درآمد خوبی خواهد داشت. تا زمانی که هر چیزی در جایگاه خود قرار نگیرد، امکان مقابله و برخورد با رفتار‌های غیر عرف و نا معمول در این حوزه برقرار نخواهد شد. راهی بجز تبعیت از مسیری که همه دنیا در آن قرار گرفتند و موفق شدن وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»